Bliver Jeres Brand Misbrugt?

Har I styr på hvad jeres brand bliver brugt til på Internettet – eller har I mistet overblikket?

I løbet af de seneste 10 år er der blevet introduceret hundredvis af nye TLD’er (domæne-endelser), hvilket har gjort det mere ressourcekrævende og omkostningsfuldt for virksomheder at beskytte og kontrollere deres brands online.

Det kan være en jungle at navigere rundt i de mange muligheder og det kan være svært på egen hånd at sammensætte en portefølje der sikrer optimal beskyttelse og kontrol. Samtidig kommer de mange nye TLD’er desværre også ondsindede cyberkriminelle til gavn.

Hver gang en tredjepart registrerer et domæne der indeholder jeres brand, mister I en smule kontrol. Det er ikke længere op til jer hvad jeres brand bliver bliver brugt til eller associeret med. Vi ser ofte at brands – både globale og lokale – bliver brugt til at generere trafik til hjemmesider med pornografisk indhold og gambling sites eller til phishing, digitale svindelnumre og cyberangreb.

I 90% af alle cyberangreb udnytter cyberkriminelle domæner eller subdomæner til at sende skadelige e-mails ind i organisationer, med forskellige former for malware (f.eks. spyware eller ransomware). Dette sker ofte via domæner der enten matcher eller ligger forvirrende tæt på en virksomheds brand, så det umiddelbart ser ud til at en e-mail kommer fra en legitim afsender man har tillid til – og man derfor er mere tilbøjelig til at klikke på et link eller åbne en vedhæftelse der er inficeret med malware.

Det kan koste dyrt på tillidskontoen for en virksomhed, hvis svindlere bruger et domæne der indeholder jeres brand til at narre jeres kunder. Eksempelvis ved at sende falske fakturaer eller falske bankoplysninger, som kunder skal bruge, når de betaler deres fakturaer.

Det kan også blive rigtigt dyrt, hvis den svindlende tredjepart bruger et domæne der inkluderer dit brand til at oprette falske webshops, hvor der enten sælges konkurrerende brands eller kopier af jeres produkter.

Et manglende overblik kan altså være en risikofyldt affære – men slå koldt vand i blodet. Der er nemlig en løsning.

Domæneovervågning beskytter dit brand mod alvorlige angreb fra tredjeparter

Der er flere måder, hvorpå I kan beskytte jeres brand mod uvedkommende tredjeparter. Den sikreste tilgang er naturligvis at sikre jeres brand og evt. brandvarianter på alle eksisterende TLD’er, men denne løsning er enormt omkostningstung og vil for de fleste virksomheder betyde alt for mange defensive domæneregistreringer på markeder, der ellers er irrelevante, og dermed ingen værdi har for jeres forretning.

Vi anbefaler at man udelukkende registrerer domæner der indeholder ens brands på markeder der er relevante, altså hvor man sælger sine produkter og services, så de rent faktisk tilfører værdi – og i stedet tilføjer en overvågningsløsning, der holder øje med resten.

Med en domæneovervågningsløsning bliver I informeret, lige så snart en tredjepart registrerer et domæne, der indeholder jeres brand, eller en variation af jeres brand. På den måde kan I som virksomhed handle i tide, inden jeres brand lider skade.

IP Dots’ domæneovervågning tilbyder en pålidelig og omfattende service med en lang række fordele:

  • Avanceret overvågning: Vores løsning tilbyder avanceret overvågning af domæneregistreringer for at identificere potentielle trusler og sikkerhedsrisici, på stort set alle tilgængelige TLD’er.

  • Tidlig advarsel: Ved at opdage potentielle trusler tidligt, giver vores løsning mulighed for at forhindre angreb eller uautoriseret brug, af jeres brands som domæner.

  • Skræddersyet tilpasning: Vi tilpasser overvågningsparametrene efter jeres specifikke behov og krav, hvilket sikrer en skræddersyet og effektiv løsning.

  • Omfattende dækning: Vores løsning kan konfigureres således at den udover at søge efter identiske matches, også kan søge efter variationer af jeres brand med bl.a. stave- og slåfejl eller ombytning af bogstaver, så vi sikrer en mere omfattende beskyttelse af jeres brand.

  • Rapportering: I modtager først en udtømmende rapport, der giver et komplet overblik over alle eksisterende domæneregistreringer, der indeholder jeres brand. Herefter modtager I løbende rapporter med nye fund, enten dagligt, hver uge eller månedligt.

  • Support: Vi tilbyder professionel og dedikeret support, hvilket sikrer, at I altid har adgang til hjælp og vejledning vedrørende selve løsningen eller jeres rettigheder og muligheder. Vi tilbyder support og rådgivning på både dansk og engelsk, for at imødekomme jeres behov og for at sikre, at I får den bedst mulige assistance på det sprog, der passer jer bedst

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at læse mere om hvordan du kan beskytte jeres brand og spare penge på defensive registreringer, kan I læse mere om vores domæneovervågningsløsning her.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan I kan sikre at jeres brand ikke misbruges?